Friss topikok

  • griet: :))) (2010.04.15. 21:58) Ki lehet a mi hősünk?
  • királycsináló: Én Chuck Norrisra szavaztam négy okból! Az első: Chuck Norris nehogy egy körbepörgő rúgással lerú... (2010.04.14. 02:29) Kinek a javára lépjünk vissza?
  • bryan: " Egy - a szó legszorosabb értelmében vett - Retkes lejáratás már mit sem oszt, szoroz" Ellenfele... (2010.04.11. 16:26) Igen, lehet!
  • BrianBrian: április 8-án délben 8,3 millió, a címsorban. Az is szép :-), holnap kiderül, mit kapunk érte! (2010.04.10. 15:09) Aktuális állás - Már 8,3 milliónál tartunk
  • Oblomov: Be kell-e emelni az alkotmányba a lakhatási jogot? Köszi. (2010.04.09. 19:56) Véghajrá élőben!

Igen lehet!

Az LMP egy évvel ezelőtt alakult, de ma már Magyarorszég negyedik legerősebb pártja. Nem hagyjuk, hogy az életünk a nagy pártok és a szélsőjobb játékszerlévé váljon! Most az Ön szavazatán múlik, hogy lesz-e új, demokratikus párt a parlamentben. Mi készen állunk!

Gyere tovább!

Bookmark and Share

Feliratkozás

www.kalozpart.org

Creative Commons Licenc

Ki lehet a mi hősünk?

2010.04.15. 18:54 :: Igen lehet!

1 komment

Címkék: kampány választás videó

Kinek a javára lépjünk vissza?

2010.04.13. 19:24 :: Igen lehet!

Annyi ötlet felmerült itt az irodában. Mi ezeket tartjuk a legvalószínűbbnek:

11 komment

Címkék: választás magyarország aktualis

Gratuláció az Európai Zöld Alapítványtól (Green European Foundation)

2010.04.13. 00:00 :: Igen lehet!

Dear Andras,

dear Kristof,

dear Timea,

dear Gabor,

we send our warmest congratulations to Sunday's amazing election result for LMP. We are deeply impressed by the political momentum you managed to organise in Hungary in so little time and with little resources. Even though this comes amid a great shift to the right in Hungarian politics, it is an important step and motivation also for Greens in the whole region.

In the foundation we are looking forward to working with you again on the summer academy and beyond that. Within our possibilities and rules we hope to be able to support where we can your way into the institutions.

Best regards from Brussels,

Heidi Hautala & Pierre Jonckheer

Co-Presidents, Green European Foundation

Szólj hozzá!

Címkék: kampány eu levél aktualis egp

Igen lehet! Vasárnaptól!

2010.04.09. 23:58 :: Igen lehet!

Most vasàrnap mutasd meg, hogy IGEN, LEHET a nagy pàrtokbòl is kicsi, és a kis pàrtbòl is lehet nagy. Szavazz velünk az LMP-re! www.lehetmas.hu

Szólj hozzá!

Igen, lehet!

2010.04.09. 23:56 :: Igen lehet!

Szólj hozzá!

Véghajrá élőben!

2010.04.09. 12:40 :: Igen lehet!

 Már csak 11 óra és 20 perc van hátra! Ha kérdeznél az LMP szakreferenseitől, jelöltejitől, az LMP elképzeléseiről programjáról tedd meg most!

Kérdezz az LMP-től! Tedd fel kérdésedet a 06-30-856-5490 telefonszámon, SMS-ben, vagy akerdesek@lehetmas.hu email címen. Jelöltjeink élőben válaszolnak!

Streaming live video by Ustream

2 komment

Címkék: választás miertlmp

Igen, lehet!

2010.04.08. 23:37 :: Igen lehet!

 

Nem kellett orákulumnak lenni, ahhoz, hogy megjósoljam az LMP elleni támadásokat, de külön jó érzéssel tölt el, hogy vélni tudtam, kik lesznek az LMP legádázabb ellenségei. Egy - a szó legszorosabb értelmében vett - Retkes lejáratás már mit sem oszt, szoroz, az LMP szimpatizánsai, és egyáltalán a választók vasárnap ott lesznek az urnáknál, hogy a Magyarország politika riherongyainak sorsára végleg pecsétet tegyenek!

Óriási a szívfájdalmam, hogy az LMP „magyarázkodásra” szorul, mikor a politika veteránjai fogást keresnek rajta. Pedig zászlójára tűzve, hogy lehet más, mégis kényszerlépés. Azért is, mert érzékeny, sérülékeny a támogatói bázisa. Azért mert az a mondás járja, hogy az LMP-re adott szavazat eltékozolt.

Ma, 2010-ben, Magyarországon kizárólag egyetlen politikai párt mondhatja ki, hogy április 11-én leadott voks, jó helyre kerül! És ez az LMP! Azért mert - az összes, palettán lévő párthoz képest - nem áporodott és kiégett, nincsenek botrányai, átlátható, szakmai programja van, nem titkosszolgálatok vezérelte múltja és jelene, nem felszínesen mély-magyar és látszat-civil. Ha valaha is szükség volt/van egy ilyen pártra mint az LMP, akkor ez az a pillanat. Elfogytak a közpolitikai érvek! A Fidesz, nem tud mit mondani: itt az idő, a Jobbik a nép nevében kikéri magának, az MSZP ne is kérjen ki semmit, az MDF-SzDSz úgy ahogy van megBokrosodott. Állítólag vasárnap nem lesz még meleg, de sütni fog a nap, amolyan arcot odafordító melengető napsütés lesz. Pont olyan mint amikor villamosozol, vagy ha az utcán sétálsz, és egy pár másodpercig késztetést érzel, hogy becsukott szemmel „napbanézz”.
Pont ilyen lesz az a pillanat is, amikor kijössz a választófülkéből.

 

Datki Szabolcs

 

 

1 komment

Philippe Lamberts üzenete

2010.04.08. 20:44 :: Igen lehet!

Philippe Lamberts az Európai Parlament zöld párti frakciójának (EGP) szóvívője jókívánságait küldi az LMP-nek, és szurkol nekünk!

Szólj hozzá!

Daniel Cohn-Bendit üzenete

2010.04.08. 07:48 :: Igen lehet!

Daniel Cohn-Bendit (az EP zöld frakciójának vezetője, a 68-as nemzedék kiemelkedő alakja) most ugyan nem látogatott meg minket, mint az EP választás előtt, de elküldte jókívánságait Brüsszelből. Köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány videó egp frisshir

Hogyan segíthetsz az LMP-nek 1 percben?

2010.04.07. 02:03 :: Igen lehet!

Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, aminek segítségével akár 1 percnyi időráfordítással is segíthetsz nekünk a kampány véghajrájában.

 

 

De persze, ha 1 percnél több időd van, akkor szeretettel várunk április 8-án (csütörtökön) fél öttől a Kossuth térre a kampányzáró eseményünkre (http://lehetmas.hu/nagydobas) vagy az esti bulira az Instantba (http://www.facebook.com/event.php?eid=115049288510039) ;).

2 komment

Címkék: kampány támogatás esemeny miertlmp

A Fidesz kétharmadát most már az LMP is veszélyezteti

2010.04.06. 16:11 :: Igen lehet!

Az elmúlt évtizedben a szocialista és a liberális politikusok szinte következetesen romboltak le mindenféle politikai image-t, sikeresen távol tartva az állampolgárokat a politikától. A jobboldal még csak erőfeszítést sem kellett, hogy tegyen, maguktól, ölbe pottyantak az erősebbnél, pikánsabb ügyek. Mára, a részvételi demokrácia kifejezés olyannyira üres és tartalmatlan, hogy ki is halt a közbeszédből. Az LMP reálisan, hitelesen tölti be azt az űrt, amely a politikai értékdevalválódás és ad-hoc politizálás eredményeként létrejött.   

Kiábrándultság, fásultság, hitelvesztés: zsurnaliszták, politikai szakértők, politikusok kedvenc szavai, és e szavak egyben tükrei a mai magyar társadalomnak. Következetes semmittevéssel, és öncélú érdekérvényesítéssel, a magyar politika (nem csak elitje) elérte az alternatíva keresés ingerküszöbét. Ilyen többek közt a Jobbik „életre hívása”, melyről a klasszikus vicc jut eszembe: Tata, maguknál a faluban van antiszemitizmus? Nincs, de igény az lenne rá... A Jobbik valójában a politika méregfoga; az, az alakulat, mely bőrszínre, nemre, vallásra és korra való tekintet nélkül bevonzza az elégedetlen, politika irritált választókat. A szkeptikusok, a mindent féltünk, mindenkitől tartunk, összeesküvés elméleteket gyártók hada. Paradox módon rendimádók, megteremteni azt szigorral kívánják, ám polgári engedetlenségek és szabálysértések ezreit követi el maga a párt és szimpatizánsai egyaránt. A jobbik válasz a politika baklövéseire.  

Mára alig maradt hiteles politikus, párt. A közvélemény kutatók soha nem tapasztalt nehézségekbe ütközve készítenek felméréseket pártpreferenciákról. Nem véletlen, hogy egy ilyen üde színfolt mint az LMP, porondra áll és egyre szélesebb támogatottságra talál. Beszéljen az LMP intézményrendszer megújításról, antikorrupciós harcáról, fenntartható fejlődésről, esélyegyenlőségről, épp, hogy kezdi áttörni a mainstream média ingerküszöbét, ám a választókhoz már nem, avagy nagyon nehezen jut el április 11-ig.

Az LMP iránti a társadalmi igény óriási, jelenleg 11-12% támogatottságban mérhető. És ez minden nap egyenes arányban növekszik, ahogy az illegitim politika megnyilatkozik. Ahogy például a szocialista vezetés meglepődik az LMP listaállításán, ahogy a Fidesz sajtógesztusokkal közeledik, ahogy a Jobbik ármányosan, ahol csak lehet fúrja, és az NB.II. - ben játszó SzDSz - MDF-ről említést sem teszek.


A zászló  az LMP-nek áll, hosszú idő óta ilyen szerencsés politikai konstelláció még nem volt. Ám senki ne hagyja figyelmen kívül, hogy az LMP ellenfeleinek boksz-kesztyűjében ólom van/lehet, és a gong 2010.04.11-én este 19 órakor szólal meg. Úgyhogy addig is hajrá LMP, mindent bele!

Datki Szabolcs

6 komment

Címkék: magyarország frisshir miertlmp 1 erv

100 kérdés tettünk fel a Fidesznek

2010.04.03. 13:42 :: Igen lehet!

Jó lenne, ha érdemi vita folyna a kampányban, és jó lenne tudni, hogy a többi párt mit tervez a választások után. Ezért úgy gondoltuk, hogy a legjobb megoldás, ha egyszerűen kérdezünk. Hiszen kérdezni mindig szabad.

A kérdéseket itt olvashatod el!

5 komment

süti beállítások módosítása